Muurschildering in de Gouvernestraat voor Rotterdamse mantelzorgers

Muurschildering in de Gouvernestraat voor Rotterdamse mantelzorgers

Vandaag onthulde wethouder Faouzi Achbar in de Gouvernestraat een kleurrijke muurschildering als blijvende herinnering en erkenning voor Rotterdamse #mantelzorgers. Mantelfoon liet in samenwerking met #Cretopia Rotterdam de schitterende muurschildering maken door #streetartist Eelco van den Berg, bekend onder de naam I am Eelco.

‘Met mijn streetart wil ik de Rotterdamse mantelzorgers de erkenning én herkenning geven die zij verdienen. Niet iedereen zal zich in het woord ‘mantelzorger’ herkennen, terwijl zij het wél zijn en ook als zodanig gezien mogen worden. Ik verbeeld dit in mijn kunst en hoop daarmee elke unieke mantelzorger uit de schaduw te halen’, vertelt Eelco.

Eelco vertelt over zijn kunstwerk het volgende: ‘Ik ben op zoek gegaan naar een bepaalde emotie en het gevoel van het totaal. In eerste instantie dat het om mensen gaat. De stad met zijn huizen waarvan we meestal niet weten wat zich daarbinnen afspeelt. Over het perspectief, het kunnen uitkijken naar verzorging en bescherming. Het symbool van mantelzorg.’

#Rotterdam telt meer dan 85.000 mantelzorgers en daar zijn we trots op! Zij staan vrijwel elke dag klaar voor hun naaste(n). Jaarlijks is er op 10 november, de ‘Dag van de mantelzorg’, extra aandacht voor mantelzorgers. Zo worden er diverse activiteiten georganiseerd om mantelzorgers te verrassen en te bedanken voor hun inzet.

Lees meer over de onthulling van de muurschildering in het artikel van De Havenloods.