Het is zomers warm, houd je hoofd koel!

Het is zomers warm, houd je hoofd koel!

De temperaturen lopen flink op. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, is aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Voor deze mensen is het nóg belangrijker om voldoende water te drinken, koelte op te zoeken en lichamelijke inspanning te beperken. Bij hoge buitentemperaturen is de kans groot op oververhitting.

Risicogroepen
Ouderen, kinderen, zieken en mensen met obesitas, diabetes of hart-, vaat- of longaandoeningen zijn extra kwetsbaar voor oververhitting en uitdroging. Vooral bij mensen met hart- en vaatziekten neemt bij hoge temperaturen de kans op een hart- of herseninfarct toe.

Bekijk hier een filmpje over aanhoudende warmte en risicogroepen.

Houd je hoofd koel!
Niet alleen mensen met een kwetsbare gezondheid hebben extra aandacht nodig bij aanhoudend warm weer. Houd ook zelf je hoofd koel door voldoende water te drinken, de koelte op te zoeken en je zo min mogelijk in te spannen. Zorg goed voor jezelf en voor je naaste!

Klik op de afbeelding hieronder voor een vergroting.

 

Tips bij hitte

Bron: GGD Rotterdam-Rijnmond

Als er zich (ernstige) gezondheidsklachten voordoen, bel dan direct de huisarts. Bij acute nood bel je 112, de alarmcentrale.