Vacatures

Werken bij

Mantelzorgcoach

24 uur per week, september 2021 t/m januari 2022

Zet jij je in voor de Rotterdamse mantelzorgers, zodat zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen? Word dan onze tijdelijke Mantelzorgcoach bij Mantelfoon (onderdeel van wmo radar).

 

We verbinden bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken, waardoor we beter voor elkaar zorgen én elkaar versterken. Onze drijfveer is samen een betere buurt creëren waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is. Mantelzorgers helpen ons daar al in mee. Aan jou als Mantelzorgcoach de taak om hen in Rotterdam te ondersteunen. Want wmo radar maakt meedoen leuk, eenvoudig en motiverend.

 

Per 1 mei 2020 kunnen mantelzorgers 24/7, 365 dagen per jaar terecht bij Mantelfoon voor een luisterend oor, praktische vragen of dilemma’s. Om niet het zoveelste loket voor doorverwijzing te worden geloven wij in opvolging van een telefoontje met een hoog ‘doe-gehalte’. Rotterdam telt 85.000 mantelzorgers en die verdienen duidelijke en actuele informatie én een luisterend oor, ondersteuning en de ruimte voor een gesprek. Jij gaat er mede voor zorgen dat de mantelzorger in Rotterdam ons weet te vinden.

 

Functieomschrijving

In de basis heb je contact met mantelzorgers. Wij zijn er voor hen en voorzien de mantelzorgers van advies en coaching m.b.t. belasting of andere vraagstukken om ze te ontlasten. Wij nemen de zorg niet over.
Dit doen we onder andere met een sterk netwerk. Jij weet als geen ander contacten te leggen en te onderhouden. Je zorgt voor bekendheid en samenwerking met diverse buurt- en stedelijke (zorg)partners.

 

We organiseren ook collectieve informatievoorziening voor de mantelzorger in Rotterdam. Denk aan netwerkbijeenkomsten, Mantelfoon nieuwsbrief, podcasts e.a. In deze functie willen we graag dat je daar je bijdrage voor levert. Net als de organisatie van de landelijke Dag voor de Mantelzorg in november. Want ook zij verdienen het om in het zonnetje te staan.

 

Wat neem je mee?

 • Beschikbaarheid van 24 uur per week;
 • Relevante HBO-opleiding (o.a. paramedisch, SW);
 • Kan goed samenwerken en communiceren met verschillende doelgroepen zoals mantelzorgers, zorgvragers, collega’s, netwerkpartners en gemeente;
 • Je hebt lef en maakt makkelijk contact, de Eropaf-mentaliteit;
 • Kennis van de sociale kaart van Rotterdam;
 • Ervaring met werken met mantelzorgers is een pre;
 • Empathisch vermogen en humor.

 

Ons aanbod
Je komt te werken binnen team Mantelfoon met 5 andere collega’s. Bestaande uit 2 andere mantelzorgcoaches, een onderzoeker, een projectleider en een project assistent. Het is een mooie kans om ervaring op te doen met mantelzorgondersteuning. Voor deze zwangerschapsvervanging hebben we per september al een plek beschikbaar.

 • Inschaling salaris o.b.v.  schaal 8, cao Sociaal Werk (€ 2.712 tot max. € 3.864,-);
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst t/m januari 2022;
 • Een relatief nieuw initiatief waar je creatief mee mag denken;
 • Dit wordt ook een verplichte functie in de volgende welzijnsopdracht, dus grijp je kans!
Solliciteer voor mantelzorgcoach Mantelfoon

Open sollicitatie

Lijkt het je leuk om bij Mantelfoon te werken? Open solliciteren mag altijd! Stuur een mail naar info@mantelfoon.nl, dan plannen we een afspraak in.

We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Lees er meer over op deze pagina.