Vergoedingen & regelingen

Steunpunt mantelzorgers

Voor mantelzorgers zijn we dag en nacht bereikbaar, 365 dagen per jaar.

Bel ons gratis op

0800 777 33 33

De gemeente en de overheid helpen mantelzorgers. Maar ook andere organisaties zoals werkgevers, zorgverzekeraars en welzijnsorganisaties bieden ondersteuning.

 

Bij Mantelfoon zijn we bekend met veel regelingen en vergoedingen voor mantelzorg. We verbinden je graag aan de juiste persoon.

 

De vergoedingen en regelingen zijn zeer afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We helpen je graag verder, bel of chat met ons voor meer uitleg.

Gemeente Rotterdam

Gratis Rotterdampas én 25 euro OV-tegoed

De gemeente Rotterdam is blij met jouw hulp. Als mantelzorger ben je vaak druk, ontspanning is ook belangrijk. Daarom geeft de gemeente een gratis Rotterdampas én 25 euro OV-tegoed aan alle mantelzorgers met een mantelzorgverklaring.

Hoe vraag je de gratis Rotterdampas aan?
De Rotterdampas en het OV-tegoed vraag je aan bij de gemeente Rotterdam. Bij de aanvraag dien je jouw mantelzorgverklaring in als bewijs dat je mantelzorger bent. Heb je hulp of uitleg nodig bij het aanvragen van de mantelzorgverklaring? Bel ons. Wij helpen je graag verder.

Parkeerkosten

De gemeente vergoedt soms parkeerkosten en er bestaat een mantelzorgparkeervergunning. In beide gevallen zijn er voorwaarden, we lichten ze hieronder kort toe. Op de website van de gemeente lees je meer.

 

Mantelzorgparkeervergunning

Woont de persoon voor wie jij zorgt in een gebied waar het betaald parkeren is? En heeft diegene een CIZ-indicatie of Wmo-beschikking? Dan kan hij of zij een mantelzorgparkeervergunning voor jou aanvragen. Als mantelzorger parkeer je daarmee gratis in de buurt.

 

Vergoeding parkeerkosten in bijzondere situaties

In principe vergoedt de gemeente geen parkeerkosten, maar er zijn uitzonderingen. Wanneer je bijvoorbeeld in de bijstand zit. Of wanneer je mantelzorger bent voor je partner met wie je samenwoont en die tijdelijk in het ziekenhuis ligt.

Reiskosten

Helaas bestaat er geen algemene reiskostenvergoeding. We denken graag met je mee hoe jij reiskosten vergoed kunt krijgen. Er bestaat bijvoorbeeld een ov-begeleiderskaart en in andere gevallen is het aftrekbaar bij de belastingdienst.

Uitleg nodig?

Neem contact met ons op. Wij leggen uit van welke vergoedingen en/of regelingen je gebruik kunt maken.

Bel ons gratis telefoonnummer, we denken graag met je mee.

0800 777 33 33