Dag van de Mantelzorg

Terugblik op Dag van de Mantelzorg 2022

De Week van de Mantelzorg zit er weer op! Van maandag 7 november t/m 11 november zijn er door heel Rotterdam verschillende activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Alle zorg- & welzijnsorganisaties in Rotterdam hebben hun uiterste best gedaan om er feestelijke bijeenkomsten van te maken. Aan de vele foto’s te zien was de Dag van de Mantelzorg 2022 geslaagd:

 

Mantelzorgloflied

Speciaal dit jaar was het mantelzorgloflied ‘Jij maakt de dagen’ van het muzikale duo Sanne & Joyce. Zij schreven samen met Jeroen Naaktgeboren een prachtig loflied voor mantelzorgers. Op meerdere locaties sloten zij aan bij de feestelijke activiteiten en gaven zij een mini-concert. Bekijk de volledige clip:

Mantelfoon in de media

In aanloop naar en tijdens de Week van de Mantelzorg heeft Mantelfoon via verschillende media aandacht gevraagd voor het belangrijke thema mantelzorg. Beluister, kijk en lees rustig terug.

 

Op de radio

Op maandag 7 november werd de week van de mantelzorg feestelijk geopend vanuit wijktheater de Buurvrouw. Erik Lemmers van radioprogramma Dwars door Rijnmond was er heel de ochtend bij.

Luister de radio-uitzending terug

 

Op de televisie

OPEN Rotterdam maakte een reportage over de Dag van de Mantelzorg in Charlois en Feijenoord, waar Mantelfoon en Sanne & Joyce ook aanwezig mochten zijn. Bekijk de reportage terug op OPEN Rotterdam.nl.

 

In de krant

9 november 2022 | Algemeen Dagblad Rotterdam Laura cijfert zichzelf weg als mantelzorger voor haar vader

 

28 oktober 2022 | Havenloods – Stadskrant Een beetje erkenning helpt veel

Persbericht

Persbericht Loflied voor mantelzorgers – november 2022