Campagne dementie & mantelzorg gestart

Campagne dementie & mantelzorg gestart

Maandag 21 juni 2021 is de campagne dementie & mantelzorg gestart. De campagne is in samenwerking met Mantelfoon, communicatiebureau 0to9 en mantelzorgers ontwikkeld. Door specifiek het thema dementie te kiezen en concrete situaties uit te lichten uit het dagelijks leven, hopen we aansluiting te vinden bij de belevingswereld van mantelzorgers. En uiteindelijk zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken om te laten weten dat Mantelfoon 24 uur per dag voor hen klaarstaat met raad en daad.

De quotes van de posters zijn uit het dagelijks leven gegrepen van mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Zorgen voor een partner, moeder of vader, buur of goede vriend(in) met dementie kan lastig zijn. Er komt veel op mantelzorgers af bij de zorg voor iemand met dementie. Logisch dat we bij Mantelfoon vragen krijgen zoals:
• Wat houdt mantelzorgen eigenlijk in?
• Welke hulp is er beschikbaar? En wat kost dat?
• Kan mijn partner nog wel thuis blijven wonen?
• En hoe kan ik in contact komen met mensen die in dezelfde situatie zitten om ervaringen uit te wisselen?


Hoe helpt Mantelfoon?

Mantelfoon beantwoordt de vragen die mantelzorgers hebben. We bieden een luisterend oor en kijken met hen mee wat het beste past bij hun situatie. Een aantal voorbeelden van hulp die regelmatig wordt ingeschakeld bij dementie & mantelzorg:
• Casemanager
• Mantelzorgcoach/-makelaar
• Vervangende zorg (respijtzorg)
• Thuiszorg
• Alzheimercafés

Wij schakelen daarbij het netwerk van professionals en informele diensten in als dat aansluit bij de vraag en behoefte.


Waar is de campagne te vinden?

Een maand lang (21 juni t/m 18 juli) zijn er radiocommercials op Radio Rijnmond te horen. Posters en flyers worden uitgedeeld in ziekenhuizen (m.n. op de afdeling geriatrie) en bij huisartsen. Ook op digitale wachtkamerschermen zullen we te zien zijn en op social media geven we verdieping aan het thema dementie & mantelzorg.

Helpen jullie mee?
Mantelzorgers bereiken is nog niet zo gemakkelijk, want mantelzorgers zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Daarom vragen we jullie hulp om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp, zodat Rotterdamse mantelzorgers zo goed mogelijk geholpen worden en overbelasting voorkomen kan worden.


Promotie toolkit

We hebben een speciale toolkit gemaakt voor iedereen die ons willen helpen. In de toolkit zitten diverse posters en een flyer. Download de toolkit.

Wil je liever gedrukte versies hebben? Dat kan! Mail ons dan via info@mantelfoon.nl of bel de backoffice tijdens kantoortijden via 010 – 261 41 66. Ook op social media (Instagram & Facebook) zullen we komende maand actief zijn, volg ons via @Mantelfoon en like & deel gerust!